Over Reispower

Jasmijn bij damianos taverna

Over Jasmijn

Waar word je nou écht gelukkig van? Wat zorgt ervoor dat je barst van de energie en wat tovert een glimlach op je gezicht? Over deze vragen hoef ik niet lang na te denken, want er is voor mij maar 1 antwoord: REIZEN! Vanaf mijn eerste stedentrip naar Rome in 2015, ben ik verliefd geworden op het doorbladeren van reisgidsen, rondstruinen op internet naar hippe eettentjes en uitzoeken waar ik het best tickets kan aanschaffen en het voordeligst kan verblijven. Het reisvirus heeft mij hevig besmet en ik hoop dat er nooit een medicijn voor uit wordt gevonden.

Ik ben opgegroeid met het idee dat reizen een aanvulling is op ‘het gewone bestaan’. Je gaat naar school of doet je werk en een aantal keer per jaar mag je er tussenuit om even flink uit de band te springen, te ontspannen en met geld te strooien. Na je vakantie ben je weer opgeladen, kun je er weer tegenaan en ga je verder met het gewone leven. Het kan immers niet altijd vakantie zijn, toch? Hoewel ik al vaker had gehoord van mensen die locatie-onafhankelijk werken of zelfs digital nomad waren, dacht ik altijd dat dit niet aan mij besteed was. Ik woonde immers samen en had een fulltime baan. Waar zou ik de tijd en geld vandaan moeten toveren om voor mezelf te gaan werken?

In 2020 besloot ik het roer om te gooien. Hoewel veel dingen op dat moment onzeker waren, wist ik dat er niets ter wereld is waar ik meer van houd dan reizen. Om deze liefde met andere mensen te kunnen delen, richtte ik Reispower op. Met mijn tips hoop ik andere mensen te inspireren om ook/meer te gaan reizen en eventuele angst weg te nemen. De wereld is zó ontzettend mooi en de mensen die er op wonen zó intrigerend: dus pak je creditcard, boek die reis & ga mee op ontdekking.

De 4 pijlers van Reispower

Geld besparen

Waarom onnodig geld uitgeven? Ik vertel je waar je het best je tickets, verblijf, hotel en activiteiten kunt boeken. Ik let graag op hoeveel geld ik uitgeef, zodat ik nog vaker kan reizen. Dit betekent echter niet dat ik geen prijzige activiteiten/bezienswaardigheden tip: zolang het maar een goede prijs-/kwaliteitverhouding heeft!

Wat te regelen?

Wist je dat je minstens een paar weken van tevoren een kaartje moet kopen voor het Vrijheidsbeeld? Dat je in Amerika bijna alleen maar kunt betalen met creditcard? En dat je in sommige landen geen geld in- of uit mag voeren? Ik gelukkig wel! Dit soort belangrijke informatie deel ik daarom graag met je.

Relaxter reizen

Stress speelde een grote rol in mijn leven, ook bij het reizen. Vaak liep ik als een stresskip door het huis, bang iets te vergeten. Ook op vakantie vond ik het lastig om de 'relax modus' aan te zetten. Gelukkig heb ik door de jaren heen wat tips & tricks eigen gemaakt om ontspannen op reis te gaan.

On & off the beaten path

"Oh, daar ga ik niet heen hoor... dat is veel te toeristisch", zul je mij niet gauw horen zeggen. Deze plekken zijn namelijk niet voor niets populair! Ik hou er echter ook enorm van om minder bekende plekken te ontdekken! Wie weet zijn dit wel de highlights waar mensen over 10 jaar naartoe zullen gaan...

Ook in te huren als freelance tekstschrijver

Iemand nodig die pakkende (web)teksten schrijft, jouw teksten nóg aantrekkelijker maakt of de puntjes op de i zet? ✍️ Ik verleen diensten op het gebied van:

➡ 𝗦𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻: een complete (web)tekst nodig, die ook nog eens SEO-proof is? Komt eraan! Voorzie mij van de juiste achtergrondinformatie en mijn tikkende vingers doen de rest.

➡ 𝗥𝗲𝗱𝗶𝗴𝗲𝗿𝗲𝗻: heb je al een basis staan, maar wil je de inhoud naar een hoger level tillen? Ik:
➼ kijk met je mee naar de boodschap;
➼ vul de inhoud aan waar nodig;
➼ herformuleer & herstructureer de tekst.

➡ 𝗖𝗼𝗻𝘁𝗿𝗼𝗹𝗲𝗿𝗲𝗻: gaat pakkende teksten schrijven jou goed af, maar zijn d’tjes en t’tjes niet aan jou besteed? Laat mij je tekst nalopen op taal-, typ- en spellingsfouten, zodat jouw foutloze tekst kan shinen.

𝗕𝗲𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝗱 𝘄𝗮𝘁 𝗶𝗸 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗷𝗲 𝗸𝗮𝗻 𝗯𝗲𝘁𝗲𝗸𝗲𝗻𝗲𝗻?
Neem een kijkje op schrijfpower.nl, stuur een mailtje naar [email protected] of een berichtje via WhatsApp (0637420527)

Jasmijn achter laptop