The Circus hostel goedkope hotels Berlijn
Berlijn,  Duitsland

Goedkoop overnachten Berlijn | 7 hippe & betaalbare hostels en hotels (2022)

Wie op goedkope hotels in Berlijn googlet, ziet al gauw hotelprijzen van €100 of meer voorbijkomen. Heb je geen zin om zoveel geld uit te geven, maar wil je wel slapen in een moderne tweepersoonskamer? Deze hotels en hostels in Berlijn hebben een centrale ligging, zien er leuk uit en scoren minimaal een 8!

1. Generator hostel Berlijn ***

  • Gelegen in de wijk Mitte, het hart van de stad
  • Deluxe tweepersoonskamers vanaf €50 per nacht
  • Fietsverhuur voor 1 of meer dagen
Generator Berlin Mitte tweepersoonskamer

Generator is een bekende hostelketen met vestigingen in onder meer Amsterdam, Stockholm en Venetië. Berlijn heeft als enige stad twee vestigingen van Generator: “Mitte” en “Prenzlauer Berg”. Berlin Mitte ligt in het hart van Berlijn met Alexander Platz, de Berliner Dom en Brandenburger Tor op loopafstand. Dit maakt het een ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen.

Naast de locatie maken de faciliteiten het hostel ook een aangename plek om te vertoeven. Het alfresco terras, de Bar Box en het hippe Gen Café en restaurant bieden naast lekker eten en drinken, ook ruimte om even te chillen en contact te maken met andere reizigers.

2. The Hidden **

  • Bus stopt voor de deur, ook metro nabij
  • Schitterende privé kamers voor 1 tot 4 personen
  • Geld besparen? Kies voor een gedeelde badkamer
The Hidden goedkope hotels Berlijn
The Hidden hotel Berlijn

Met een gemiddelde prijs van €72 per nacht op Booking.com is The Hidden een van de hotels met de beste prijs/kwaliteit-verhouding van Berlijn. Wie het hotel binnenloopt, wordt verrast door een hippe lounge met graffiti-achtige muurschilderingen, een voetbaltafel en prachtige werkplekken. Zijn je ogen nog niet opengevallen?

Dan zorgen de kamers daar wel voor. Het moderne interieur is voorzien van een industrieel tintje: zwarte kleuraccenten, robuuste lampen en tropische planten maken de kamers tot een plek waar menig influencer een nachtje zou willen slapen. Let wel: in het hoogseizoen hangt er een hoger prijskaartje aan de kamers.

3. Club Lodges Berlin Mitte **

  • Gelegen op slechts 300 meter van de Berlijnse muur
  • Uitstekende bus- en tramverbindingen met het centrum
  • Compacte cottages met een klein prijsje
Club Lodges Berlin Mitte goedkoop slapen Berlijn

Wat krijg je als je een camping en een hotel combineert? Nou, zoiets als Club Lodges Berlin Mitte: een terrein vol beach vibes waarop knusse cubes staan. Deze kleine, witte gebouwtjes zijn geschikt voor 2 tot 4 personen en beschikken naast bedden voor 2 personen ook over een verlichting, een spiegel en gratis wifi. Net als op een echte camping ga je voor douchen en een boodschap doen naar het toiletgebouw.

’s Zomers is het helemaal leuk om hier te verblijven: sla een balletje op het beach volleybalveld of spring je laatste restje energie eruit in het JUMP centre. Voor adrenalinejunkies is er ook een ‘high rope course’. Durf jij het aan?

Gemiddelde prijs: vanaf €43 per nacht

4. The Circus Hostel **

  • U-bahn naast de deur (50 meter)
  • Erg goed ontbijt voor €6
  • Tweepersoonskamers met moderne en lichte inrichting
The Circus hostel goedkope hotels Berlijn

Hoe the Circus Hostel aan z’n naam komt? Geen idee, het heeft in ieder geval weinig met clowns te maken. Wel toveren de kamers van het hostel – dat meer weg heeft van een hip boutique hotel – een glimlach op je gezicht. Zachte kleuren kleuren de muren, sfeervolle verlichting verwarmt iedere hoek en de bedden met witte lakens nodigen uit tot een lekker middagdutje.

De goedkoopste kamers – vanaf €71 per nacht – hebben een gedeelde badkamer. Voor de geluidsdichte tweepersoonskamers met eigen toilet en douche tel je zo’n 2 tientjes extra neer. Geen zin om ’s avonds uiteten te gaan? Prik een vorkje in Katz & Maus, het café van het hostel.

5. Space Night Capsule Hostel **

  • Slapen in een futuristische capsule
  • Alleen of toch gezellig samen?
  • 5 minuten lopen van de Gendarmenmarkt
Space Night Capsule goedkope hotels Berlijn

Zoek je naar een unieke, maar goedkope slaapplaats in Berlijn? De naam van het Space Night Capsule Hostel geeft al een aardige impressie van wat ze bieden. Overnachten doe je hier namelijk in 1 van de 88 comfy capsules – met LED verlichting & airco – waarin menig astronaut z’n oogjes toe zou willen doen. De capsule is volledig af te sluiten; privacy gegarandeerd.

De single capsules zijn te boeken vanaf €35, de tweepersoonsvariant vanaf €60 per nacht. Een koopje als je ziet wat je ervoor krijgt: een slaapplek op een A-locatie (Berlin Mitte), gebruik van een tablet met razendsnel internet en toegang tot kluizen waarin je je spullen veilig kunt opbergen. Een unieke ervaring voor een originele stedentrip Berlijn.

6. Heart of Gold Hostel Berlin **

  • Zin in een drankje? Wandel naar de Oranienburgerstrasse (100m)
  • Moderne slaapzalen, eenpersoons- en tweepersoonskamers
  • Op een steenworp van het bekende Museumeiland
Heart of Gold Hostel Berlin goedkope hotels Berlijn

De privacy van een hotel en de gezelligheid van een hostel: bij Heart of Gold profiteer je van the best of both worlds. Toch is dit niet de voornaamste redenen dat reizigers voor dit hostel kiezen, dat is de centrale locatie in Mitte. Met de S-bahn en U-bahn om de hoek is je verplaatsen door de stad een eitje.

Vermoeide benen van een dagje sightseeing? Plof neer bij een van de vele kroegjes in de buurt of plof neer in een van de Chesterfield sofa’s in de lounge van Heart of Gold voor een Jägermeister van de tap. Bezoek je Berlijn in de zomer? Dan is ook de biertuin van het hostel een heerlijk plekje! >> vanaf €56 per nacht

7. EastSeven Berlin **

  • Internationaal bekroond hostel (Tripadvisor, Booking)
  • Lekker barbecuen op een ’s zomerse dag
  • 5 metrohaltes binnen een straal van 1 km
Eastseven Berlin Hostel tweepersoonskamer

Misschien niet het goedkoopste hostel in Berlijn, maar wel een van de best beoordeelde. Reizigers zijn over alle aspecten van EastSeven lyrisch: van de locatie in Prenzlauerberg tot de netheid van het hostel. Ook de vriendelijkheid van het personeel en de gratis wifi zorgen voor uitstekende reviews. De (tweepersoons)kamers zijn strak en basic, maar beschikken wel over alles wat je nodig hebt: een lekker bed, een kluisje, een spiegel, stopcontacten en een plek om je kleren te laten. >> vanaf €70 per nacht

Wat is het verschil tussen een hotel en een hostel?

In dit overzicht met goedkope plekken om te overnachten in Berlijn staan zowel hotels als hostels. Het verschil tussen een hostel en een hotel hoeft niet groot te zijn. Hostels hebben over het algemeen slaapzalen en andere gedeelde voorzieningen zoals badkamers en een keuken. Veel hostels hebben echter ook privé kamers geschikt voor 1, 2 of zelfs 4 personen. Hier hangt over het algemeen een lager prijskaartje aan dan een verblijf in een hotel. In de praktijk kan een verblijf in een hostel dus een goede optie zijn voor wie een goedkope slaapplek zoekt, maar wel graag een eigen kamer tot z’n beschikking heeft.

The Circus Hostel Berlijn
The Circus Hostel Berlijn

Goedkope hotels: waar overnachten in Berlijn?

Slapen op een A-locatie, zonder de hoofdprijs te betalen. Dat wil natuurlijk iedereen. Opvallend genoeg is het in Berlijn mogelijk voor een betaalbare prijs. Veel goedkope hotels in Berlijn (en ook hostels) hebben namelijk een uitstekende locatie én privékamers.

  • Mitte is een aanrader voor wie veel van Berlijn wilt zien én niet al te veel geld wilt neertellen voor een hotel.
  • Prenzlauerberg is een van de hipste plekken van Berlijn; dit maakt het EastSeven hostel tot een populaire keuze.
  • Fan van streetart en behoefte aan een bruisend nachtleven? Dan moet je in Friedrichshain zijn.

In welk van deze goedkope hotels in Berlijn ga jij slapen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.